El PNC reforça el seu compromís europeista demanant l’adhesió al Partit Demòcrata Europeu

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) ha iniciat els tràmits per incorporar-se al Partit Demòcrata Europeu (PDE-EDP) i reforçar d’aquesta manera el seu compromís europeista i la presència de Catalunya als organismes europeus. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’àmbit de la bona sintonia i les relacions que manté el PNC amb altres formacions polítiques com el Partit Nacionalista Basc (PNB) i Compromiso por Galicia (CxG), que ja formen part del PDE-EPD. A partir de la petició formal, el council del partit europeu serà qui haurà d’oficialitzar la incorporació del PNC a la seva estructura política.

La secretària general del PNC, Marta Pascal, recorda que “el catalanisme polític ha estat sempre profundament europeista i, per tant, ara fem aquest pas cap al PDE-EPD per reivindicar aquest llegat”. Segons Pascal, per a una formació política com el PNC és “extremadament preocupant que aquests últims anys des de Catalunya s’hagi caigut en alguna ocasió en la temptació eurosecèptica, per part de personalitats i opcions polítiques rellevants del nostre país”. La dirigent i candidata del PNC a les eleccions catalanes assegura que “Catalunya pot i ha de tornar a ser un motor de recuperació econòmica i social del sud d’Europa per enfilar-se al tren de la modernitat europea, sense complexes ni discursos populistes”.

Coincidint amb l’anunci per sol·licitar l’adhesió al Partit Demòcrata Europeu, el PNC ha fet públic el manifest Catalunya, un motor de l’Europa del segle XXI per tornar a posar al centre del debat polític català la tradició europeista del catalanisme polític. En aquest sentit, en el manifest (adjunt a aquesta nota de premsa) s’expressa la voluntat del PNC per integrar-se i participar en els debats europeus i contribuir-hi de forma activa i constructiva. En el document, que ha estat traduït al castellà, anglès i francès i es farà arribar als principals agents polítics, econòmics i socials de la Unió Europea, es revindica que Catalunya exerceixi amb plenitud les seves competències per poder influir en les polítiques europees.

La participació en els processos de reindustrialització europea a partir de l’economia circular i verda; l’aposta per la cooperació per teixir xarxes de regions i de ciutats, a partir de la capitalitat de Barcelona; i el compromís per treballar a favor de l’ús del català a les institucions de la UE i pel reconeixement de l’occità, aranès a l’Aran, per garantir-ne la seva existència són altres dels aspectes que recull el manifest europeista del PNC.

El Partit Demòcrata Europeu

 

El Partit Demòcrata Europeu és un partit de caràcter centrista i fortament europeista que es va fundar l’any 2004 i que actualment està integrat per 19 formacions polítiques d’arreu d’Europa, entre les que hi ha el MoDem (Moviment Demòcrata) de França, el Partit Democràtic Europeu d’Itàlia o el Partit Democràtic Republicà de Portugal. De l’Estat espanyol hi ha representats el PNB, Compromiso por Galicia i Coalición Canaria. El president del PDE és actualment l’exministre francès François Bayrou, del MoDem.

Compartir:
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Notícies recents

We use cookies to give you the best experience.