El PNC lamenta la inhabilitació del President Torra i crida a la responsabilitat per preservar les institucions

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) vol expressar la seva rotunda oposició a la sentència del Tribunal Suprem que condemna el president de la Generalitat, Quim Torra, a la seva inhabilitació per desobediència. El PNC vol transmetre la seva solidaritat amb el President i lamenta que novament l’Estat faci servir la justícia per intentar resoldre un conflicte polític. “La via judicial que ha perseguit els darrers tres presidents de la Generalitat no ha solucionat ni solucionarà res. Per aquest camí no ens en sortirem ni resoldrem el problema. Cal fer política ja!”, ha manifestat Marta Pascal, secretària general del PNC.

Des del Partit Nacionalista de Catalunya es considera que, una vegada confirmada la sentència, cal exercir una ferma defensa de les institucions del país i que la millor manera de fer-ho passa per celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya el més aviat possible. En aquest sentit, Pascal fa una crida a la responsabilitat del Govern i de totes les formacions polítiques i demana que “ningú tingui la temptació d’utilitzar aquesta vergonyosa i desproporcionada sentència per instal·lar el país en la provisionalitat permanent i continuar debilitant les institucions catalanes”.

Marta Pascal apel·la a tots els grups amb representació al Parlament, i especialment a Junts per Catalunya i a ERC que donen suport al Govern, “a ser responsables i evitar entrar en un nou període de confrontació, d’interinitat, de lluites partidistes i de desprestigi de les nostres institucions i del conjunt de Catalunya, amb les conseqüències que tots ja malauradament coneixem”. Així, segons la secretària general del PNC, “és l’hora de demostrar sentit de país i acabar d’una vegada amb una legislatura que s’ha convertit en un malson per a milers de catalans”.

La dirigent del Partit Nacionalista de Catalunya insisteix en què la política catalana, sense cap renúncia als ideals, ha de prioritzar avui les respostes a la crisi sanitària, econòmica i social que patim. “Catalunya necessita quan abans millor un govern unit, útil i eficaç i un president o presidenta amb plenes facultats per a liderar-lo”, afegeix Pascal. “Quan el PIB català caurà per damunt del 20%; 1,3 milions de catalans estan a l’atur o en un ERTO; els nostres mestres han començat el curs escolar sense recursos; i els nostres hospitals tenen els metges residents, el futur del nostre sistema sanitari, en vaga, qualsevol tacticisme seria una greu irresponsabilitat de conseqüències catastròfiques”, conclou la secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya.

Compartir:
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Notícies recents

We use cookies to give you the best experience.