El PNC escollirà el candidat o candidata a la presidència de la Generalitat en unes primàries el dia 23 d’octubre

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) celebrarà el proper 23 d’octubre unes eleccions primàries per escollir el candidat o candidata a la presidència de la Generalitat, i que correspondrà al o la cap de llista del partit a la demarcació de Barcelona. Així es va decidir ahir dijous en el transcurs del Comitè Executiu Nacional (CEN), que va aprovar per unanimitat el reglament i el calendari d’aquestes primàries obertes, en la qual hi podran participar de forma telemàtica tots els militants i simpatitzants del partit majors de 16 anys que es registrin formalment. Tot el procés estarà supervisat per una Autoritat Electoral que ja es constituirà dilluns vinent.

Segons aquest reglament, a partir del proper divendres, dia 9 d’octubre, s’obrirà el període de presentació de candidatures, obert a qualsevol militant del partit, fins el dia 14. En el cas que es presenti només un sol candidat o candidata, serà proclamat automàticament com a cap de llista per la demarcació de Barcelona. Si hi ha més d’una candidatura, començarà un període de campanya que culminarà amb la celebració de les primàries del dia 23 d’octubre. La guanyadora serà la candidatura que obtingui almenys el 40% dels vots i aconsegueixi una distància superior als 10 punts respecte a la que quedi en segon lloc. En cas que això no passi, es celebraria una segona ronda al cap d’una setmana, el divendres 30 d’octubre.

Posteriorment, el Partit Nacionalista de Catalunya repetirà al llarg del mes de novembre els processos de primàries per escollir els candidats o candidates que hauran d’encapçalar les llistes de les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona a les eleccions del Parlament. “Volem tancar el mes de novembre amb tots els caps de llista proclamats i que la resta d’integrants fins a completar les candidatures es ratifiquin al desembre”, explica el secretari d’organització del PNC, Àlex Moga.

Amb aquest procediment, el partit engega la maquinària electoral de cares als comicis al Parlament de Catalunya que, previsiblement, es celebraran entre finals de gener i principis de febrer. “Un dels objectius d’aquests últims mesos era tenir l’estructura del partit preparada per afrontar unes eleccions al Parlament i tenir la garantia que seríem presents als comicis, es celebressin quan es celebressin”, assenyala Moga.

El secretari d’organització del PNC considera que “per a nosaltres és un repte organitzatiu presentar-nos a les nostres primeres eleccions quan fa només tres mesos que ens hem fundat com a partit, però estem convençuts que podem ser decisius per normalitzar la política catalana i portar el país cap a una nova etapa que, sense renúncies, ha de prioritzar la bona gestió i el diàleg a partir d’un govern útil i eficient”.

Compartir:
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Notícies recents

We use cookies to give you the best experience.